10 manieren om een ​​nieuwe manier van denken te voeden

  • Joshua Ryan
  • 0
  • 2706
  • 687

Opmerking: dit bericht is geschreven door Eddy Baller

Omgaan met een depressie als een jonge volwassene was moeilijk, vooral omdat ik niet wist dat ik het met mijn eigen mentaliteit voedde.

Elke dag was hetzelfde patroon: wakker worden, nadenken over dingen die ik niet leuk vond, naar negatieve muziek luisteren, het deprimerende nieuws lezen, mijn negatieve vrienden zien, praten over alle dingen die we haatten over het leven ... herhaal.

"Waarom ben ik zo depressief?" Was een vraag die ik af en toe stelde, hoewel de meeste antwoorden juist in mijn hoofd zaten.

Nadat ik had ontdekt hoe mijn eigen denken mijn geestelijke gezondheid verergerde, begon ik aan kleine veranderingen te werken en veranderde mijn leven volledig.

Sommige van deze suggesties kunnen u helpen het patroon te doorbreken en dingen ook in een nieuw licht te zien.

1. Recycle geen negatieve gedachten.

Negatieve gedachten kunnen verslavend zijn; we denken aan iets dat ons echt dwars zit, voelen ons slecht en blijven ons dan opnieuw concentreren op diezelfde gedachte in plaats van verder te gaan. Dit slaat nergens op, maar we zijn geneigd te geloven dat alles wat we op een gegeven moment denken de realiteit is.

In werkelijkheid is het gewoon een waarneming die voortkomt uit een zeer eng gefocuste geest. Dit is de reden waarom het zo moeilijk is om sommige van deze terugkerende gedachten los te laten - we zijn echt goed in het overtuigen van onszelf over hoe reëel en belangrijk ze zijn als het slechts elektrische impulsen in de hersenen zijn.

Als we ontdekken dat onze waarnemingen de realiteit niet dicteren of onze omgeving veranderen, kunnen we loslaten en stoppen ze zo serieus te nemen.

2. Denk het tegenovergestelde.

Als er een oude negatieve overtuiging opkomt, denk er dan over na wat precies het tegenovergestelde van die gedachte zou zijn en concentreer je daarop in plaats daarvan.

Normaal is het te gemakkelijk om die slechte denkrichting te doorbreken, en daarom moeten we ons denken bewust veranderen. Als u zich altijd concentreert op de redenen waarom uw ideeën niet werken, onderbreek het patroon en denk doelbewust na waarom het zou kunnen werken.

Wat zijn alle redenen waarom uw idee zou kunnen slagen? Zelfs de meest negatieve persoon zou tegenargumenten voor zijn eigen ideeën kunnen bedenken.

3. Zoek vrienden die denken zoals jij wilt denken.

Dus je huidige vrienden kijken ook naar de modder, toch? Het is tijd om mensen te vinden die naar de sterren kijken.

Zoek uit waar het soort persoon dat je wilt zijn zou rondhangen, en ga daarheen. Je zult niet alleen beginnen met iets te doen of ergens te zijn waar je wilt zijn, maar je zult ook anderen ontmoeten met een positiever perspectief dat op je afkomt.

4. Onthoud u van al het "slechte nieuws".

Oorlogen, moorden en politiek nemen je aandacht weg van belangrijke zaken en voegen een negatieve toon toe aan de manier waarop je alles ziet. Als je snel een negatief medium hebt, kun je je geest leegmaken terwijl je een nieuwe manier van denken cultiveert.

5. Lees een hoofdstuk van een persoonlijk ontwikkelingsboek per dag.

Je geest elke dag verzadigen met positieve ideeën, zal hetzelfde doen als je geest verzadigen met negatieve ideeën - je zult je op die gedachten concentreren. Hoe meer je je concentreert op ideeën die je opbeuren, met name bruikbare ideeën, hoe gemotiveerder je zult zijn om het harde werk te doen dat gepaard gaat met echte persoonlijke ontwikkeling.

6. Bekijk 's ochtends meteen een motiverende video.

Dit zorgt ervoor dat de juiste gevoelens het eerste op de dag aangewakkerd worden, waardoor je op de juiste voet begint. Het is gemakkelijker om vooruit te kijken naar de dag dat je begint met wat inspiratie.

7. Onderneem actie.

Doe elke dag een ding vanuit je persoonlijke ontwikkelingslezing. We voelen ons het meest levend als we daadwerkelijk iets doen en niet alleen passief leren.

Om een ​​nieuwe manier van denken te cultiveren, is het cruciaal om het lichaam in beweging te krijgen en dingen elke dag te laten gebeuren. Zien is geloven dus geef jezelf iets echts om in te geloven.

8. Voer de belangrijkste taak elke dag uit.

Begin de dag door je te concentreren op de grote verhuizers, de dingen die echt een verschil zullen maken in je leven. Als je altijd probeert om de ondergeschikte taken te voltooien, dan krijg je alleen maar uitkomsten voor mannen.

9. Mediteer.

Eeuwenoud advies, tenminste van de monniken. Meditatie zal je helpen de mentale vrede te creëren die je basis zal leggen voor een nieuwe manier van denken.

Het is moeilijk om het goede in ons dagelijks leven te zien als er teveel innerlijke chaos is. Door dingen te vertragen door middel van meditatie, is het gemakkelijker om emotionele reacties op de dingen om je heen te voorkomen.

10. Training.

Een andere manier om een ​​solide basis te leggen voor een moordende mindset - een gezond lichaam. Je krijgt de onmiddellijke endorfine-rush, lager lichaamsvet, betere bloedsomloop en een helder denkende geest. Om nog maar te zwijgen, een beetje extra stressverlichting.

***

Wat voor soort methoden heb je om een ​​positieve mindset te cultiveren? Laat hieronder een reactie achter.

Eddy Baller is een coach voor dating en persoonlijke ontwikkeling voor mannen. Bereik grotere doelen in het leven en dating - word hier lid van zijn gratis nieuwsbrief.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.