21DFC Dag 1 - Het begint allemaal!

  • Henry Harris
  • 0
  • 3750
  • 440

Dit is dag 1 van de 21-Day Fitness Challenge (21DFC) voor februari 2012. Bekijk alle berichten gemaakt tijdens de uitdaging: 21DFC Overzicht.

HALLO ALLEMAAL!!! Welkom bij dag 1 (3 februari) van de 21-daagse Fitness Challenge voor februari 2012! 😀

Advertentie

Vanaf het schrijven van dit bericht hebben we 242 officiële deelnemers hier bij ons op de uitdaging (inclusief mij) !!! * fluit * * dansen * * dansen * Dat is 242 van ons klaar om onze lichamen te wiegen, uit te zweten en een dunner, slanker, gezonder ons te omhelzen aan het einde van de uitdaging? Ben je daar klaar voor OF WAT?

Als je je nog niet hebt aangemeld, waar ben je dan geweest ?! Haast je naar het aankondigingsbericht, meld je daar aan, doe je pre-work (taak van dag 0) en ga nu aan de slag met je fitnessregime! (Update 6 februari: Aanmeldingen zijn nu gesloten).

Voor de 241 van u die zich hebben aangemeld (zie: officiële deelnemerslijst), zorg ervoor dat u eerst uw voorwerk hebt gedaan. Ga dan verder met lezen!

Mijn 21DFC-voortgang, dag 1

Zoals ik al zei vanaf het begin van de uitdaging, begon ik met 21DFC omdat ik van plan was om na mijn reis terug te keren naar de trainingsuitrusting.

Daarom neem ik met jullie allemaal deel aan 21DFC van 3-23 februari. 😀 Gedurende de 21 dagen zal ik openlijk mijn voortgang delen in de komende 21 dagen - geen blokkades. Van geplande oefeningen tot obstakels tot persoonlijke overwinningen, ik deel ze via de dagelijkse 21DFC-berichten. Ik hoop dat ik door mijn delen een inspiratiebron vind voor het excelleren van je 21DFC!

Om mijn trainingslogboeken op tijd te delen voor de dagelijkse 21DFC-berichten, besloot ik mijn 21DFC 1 dag eerder te starten. Dit betekent dat terwijl 3 februari de officiële dag 1 voor de uitdaging is, 2 februari eigenlijk mijn dag 1 is. Het is echter echt semantiek - aan het einde van de dag gaat het over sporten (of fysiek actief zijn, voor degenen die dat woord niet leuk vinden!) ) gedurende 3 weken achter elkaar, en daarna met succes deze gewoonte voor het leven cultiveren.

Dus dag 1 van 21DFC! Ik sliep de avond ervoor wat vroeg (10 + pm of zo), dus werd ik om 15.30 uur wakker en was ik niet meer slaperig. Nadat ik de computer een paar uur had gebruikt, besloot ik mijn 21DFC met een jog / run te starten. Wat ik leuk vind aan mijn huis is dat er een park-connector achter zit - wat geweldig is om te joggen / rennen (als het niet regent).

Advertentie

De parkconnector die ik de komende weken regelmatig zal gebruiken. Ik rende vroeg in de ochtend terwijl het nog donker was - deze foto werd genomen na mijn joggen. Dit is slechts het begin van het pad; het gaat heel ver en verbindt verschillende buurten met elkaar.

Degenen onder jullie die mijn eindejaarsoverzicht van 2011 hebben gelezen, kunnen zich herinneren dat ik wilde dat mijn 2012 een jaar van intuïtie zou worden. En dat was de reden waarom ik geen activiteiten had opgegeven voor mijn 21-daagse trainingskaart (nog niet, toch). Ik wilde me concentreren op de intentie om actiever te zijn, en dan beslissen wat ik elke dag zou doen als de dag zich ontvouwt / wanneer de gedachte opkomt.

Hoe dan ook, de reden waarom ik dat zei, is omdat ik pas besloot te rennen / joggen nadat ik om 3:30 uur wakker werd. Omdat ik liever jog als het donker is en meer verkoeling heeft (ik begrijp niet hoe mensen kunnen joggen als de zon gloeiend heet is), liep ik om 6.30 uur op blote voeten..

Ik heb geen doelafstand ingesteld om te joggen / rennen. Integendeel, ik stond mezelf toe zo snel / langzaam te rennen als ik wilde. Het bleek een geweldige strategie te zijn, omdat ik veel meer van joggen / hardlopen hield dan ooit van mijn joggen / hardlopen. Gedurende de run concentreerde ik me op het genieten van de dauwachtige geur van de ochtend, het kijken naar de andere mensen die liepen / rennen / trainen op de parkconnector en het kijken naar de hemel langzaam verlicht terwijl de dageraad over de buurt brak.

Aan het einde van de jog / run bleek dat ik 5,5 km (3,4 mijl) had afgelegd, en ik stopte ook niet om te lopen! Ik was behoorlijk opgewonden en blij met wat ik had bereikt. Niet slecht voor mijn eerste oefening, vooral omdat ik een tijdje niet heb getraind. 😀

(PS: voor degenen onder u die hardlopen, hier is een uitstekende site om uw hardlooproutes te meten: Walk Jog Run)

Hoe dan ook, normaal zou ik het een dag na zo'n jogging hebben genoemd. Maar ik besloot het een stapje verder te brengen, omdat ik in het bos was. In de ware geest van de 21DFC-belofte, om "mijn fysieke grenzen te verleggen naar waar het niet eerder is gegaan", en om 21DFC echt te laten tellen, besloot ik om te gaan zwemmen - na mijn jogging.

Advertentie

Merk op dat ik niet disciplineerde, dwong of zelfs op afstand making dat doe ik zelf ook. Oude lezers van PE zouden weten dat ik niet in zelfdiscipline geloof - ik zie het als een niet-duurzame, zware en vermoeiende manier om doelen te bereiken. Ik wilde gewoon echt, echt zwemmen na mijn jog. Terwijl ik aan het joggen was, bleef ik denken aan hoe geweldig / leuk het zou zijn om te zwemmen nadat ik klaar was. Dus ging ik naar het zwembad!

Ik had niet gedacht dat ze me foto's zouden laten nemen in het zwembad waar ik ging omdat het een openbare voorziening is (zou inbreuk maken op de privacy van anderen), dus hier is een foto van een willekeurig zwembad in plaats daarvan. (Afbeelding afkomstig van Dreamstime.)

Geloof het of niet, nadat ik mijn badkleding aan had en helemaal klaar was om het water te raken, brak mijn bril. Serieus - zie het zelf:

Mijn uitdrukking toen ik de gebroken bril zag, letterlijk: = _ =

Vreemd genoeg liet ik dat mijn wens om te zwemmen niet in de weg staan. Ik voelde me er even door tegengehouden, maar ik weigerde het zwembad te verlaten of dag 1 af te sluiten zonder te zwemmen. Ik dacht erover om een ​​nieuwe bril te kopen, maar het specifieke zwembad waar ik naartoe ging had geen winkel. Ik dacht erover om van een van de strandwachten te lenen, maar op de een of andere manier dacht ik niet dat het een verzoek was waarop ze zouden springen.

Advertentie

Dus na een minuut nadenken, besloot ik toch te zwemmen - zonder mijn bril. Ik hield gewoon mijn hoofd boven water terwijl ik mijn gebruikelijke ronden aflegde - afwisselend van schoolslag naar rugslag. Ik kon geen vrije stijl doen, omdat het vereist dat mijn hoofd onder water was, maar ik vond het prima.

Aan het einde van mijn duik had ik 20 ononderbroken ronden afgelegd (in een olympisch zwembad), had een ietwat pijnlijke nek, maar was buitengewoon blij met mijn prestaties. En ik ging lunchen.

Oh, raad eens - het begon te gieten nadat ik klaar was met douchen, en de regen duurde ruim 2 uur. Leren van de dag? Onderneem altijd actie wanneer u de gelegenheid krijgt en wacht niet tot het te laat is!

Dus ja, 2 vinkjes voor mijn dag 1 die 2 afzonderlijke trainingssessies vertegenwoordigen, en nog 20 dagen te gaan! 😉

Aan het einde van de dag met veel voldoening aangevinkt 🙂

Dat is het voor mijn dag 1 - blijf morgen in de gaten voor dag 2! 😉
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.