5 stappen voor het uitvoeren van een marathon voor een bankstelaardappel

  • Anthony Jefferson
  • 0
  • 2275
  • 143
hardlopen

Voor sommigen is het lopen van een marathon het ultieme doel. Voor anderen is het een tijdverspilling van 26,2 mijl. Dan zijn er sommigen van ons die werkeloos zitten, met afgunst in ons hart bij de gedachte aan het overschrijden van de finishlijn. Er is echter een strategie om het ultieme doel van een marathon te bereiken, zelfs als je een bankaardappel bent zoals ik vroeger was en geloof het of niet, het vereist geen valsspelen.

De volgende stappen zullen het niet alleen mogelijk maken voor een niet-renner om een ​​marathon te beëindigen, maar kunnen, durf ik te zeggen, het gemakkelijk maken:

Stap één: laat de "Jogging Myth" vallen

Wanneer ik met mijn moeder hardlopen bespreek, zegt ze: "Oh, ik kan niet rennen, maar ik jog van tijd tot tijd." tellen niet mee. De waarheid is dat joggen actief is. Dit is het enige onderscheid dat je ooit zult maken als het gaat om rennen: als je op een bepaald moment een voet op de grond hebt, loop je. Als je op een gegeven moment met beide voeten van de grond bent, ongeacht hoe snel of langzaam je beweegt. Dit leidt tot stap twee.

Stap twee: vertragen

De eenvoudige verklaring van de wetenschappelijke mumbo jumbo is deze: Melkzuurophoping in onze benen staat gelijk aan zware benen en vermoeidheid. We willen onze lactaatdrempel verhogen om dit te voorkomen. De wetenschap heeft ontdekt dat je de beste resultaten behaalt door aerobics te trainen, wat betekent dat je je run in een zeer comfortabel tempo vertraagt, zodat je niet moe wordt tijdens het hardlopen. Je vraagt ​​je misschien: "Hoe langzaam kan ik echt gaan?" Blijf lezen.

Stap drie: luister naar je lichaam

Idealiter zou u een hartslagmeter moeten krijgen en onder uw maximale hartslag moeten blijven. Om uw optimale hartslag te vinden, kunt u een aerobe hartslaggrafiek gebruiken of de 180-formule volgen.

Maar laten we zeggen dat u de $ 100 niet aan een nieuwe hartslagmeter wilt uitgeven; is er een andere manier? Ja. Je lichaam geeft aanwijzingen. Luister naar je ademhaling. Ben je aan het puffen en puffen? Doet je borst pijn? Is het moeilijk om je volgende ademhaling te vangen? Als dat zo is, ben je te snel. Je zou gemakkelijk moeten kunnen ademen. Luister naar je hart. Is het beukende, of nauwelijks merkbaar? Check in met je ogen. Is het gemakkelijk om u te concentreren op de wereld om u heen of krijgt u tunnelvisie? Over het algemeen zou je van de run moeten genieten, en als je dat niet bent, ga je te snel. Vertragen maakt rennen gemakkelijk en traint je lichaam om vet te verbranden, wat Stap Vier is.

Stap vier: Word een vetverbrander, geen suikerbrander.

Het verbranden van suiker is als het verbranden van het hoofd van een lucifer. Het is snel en het verdwijnt snel. Vet verbranden is als kolen verbranden. Het is langzaam en gaat lang mee. Als we ons hardlopen vertragen, trainen we onszelf om vet te verbranden in plaats van suiker, wat we nodig hebben voor een afstandsloop. Word een vetverbrander door meer goede vetten en minder suiker te consumeren.

"Maar ik hou van suiker en slechte vetten", zegt de lezer. Ik begrijp en stel de regel van 80/20 voor. Zorg ervoor dat je 80% van de tijd goede vetten eet (avocado, olijfolie, noten en zaden) en complexe koolhydraten (volkoren brood, quinoa en bonen). Dat betekent dat u 20% van de tijd kunt verwennen. Dit helpt je om een ​​vetverbrander te worden en je naar de finish te duwen. Eindelijk komen we bij de belangrijkste stap.

Stap vijf: Geloof!

Wat jij gelooft is waar voor jou. Als je echt gelooft dat je het kunt, doe je het. Als u denkt dat u het niet kunt, zult u het niet doen. Om je overtuigingen te veranderen, moet je bewust enorm veel plezier associëren met de overtuiging dat je de finishlijn zult overschrijden. Visualiseer hoe je je zult voelen. Denk aan je nieuwe lichaam en de energie die je zult krijgen van dit succes. Aan de andere kant moet je enorme pijn associëren met de gedachte je doel niet te bereiken. Wat betekent het om hetzelfde te blijven? Wat betekent dit over 10 jaar? Op wie heeft dit nog meer invloed? Als je denkt dat je meer plezier zult hebben en meer pijn zult vermijden door je doel te bereiken, ben je niet te stoppen.

Vergeet niet dat u geen race van 26,2 mijl aflegt. Het is slechts 1 mijl, 26,2 keer.

<Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.