5 dingen die je tegenhouden

  • David Taylor
  • 0
  • 3718
  • 321

Opmerking: dit bericht is geschreven door Dave Getman

Als je het gevoel hebt dat je op je plek rent, overweeg dan een moment te nemen om te pauzeren en na te denken over je leven. Had je verwacht meer te hebben bereikt tegen deze leeftijd? Wat houdt je tegen? Overweeg de volgende vijf factoren.

1. Te veel projecten

Zeggen dat je 'prioriteiten moet hebben' is een understatement. Je moet "een prioriteit hebben". Nevenprojecten moeten nog een jaar worden bewaard. Op het werk kunt u nevenprojecten een jaar lang niet opslaan, maar u kunt wel delegeren en kiezen aan welke projecten u het hardst wilt werken.

Je hebt verantwoordelijkheden, die je zo efficiënt mogelijk moet doen, en je hebt je hoofdproject. Elk ander project of hobby is gewoon een afleiding die het pad belemmert naar het ding dat je echt goed wilt doen.

2. Te veel mensen in de keuken

Professionele projecten worden vaak besproken in vergaderingen en gewerkt door teams, waarbij een doel dat begint als eenvoudig en duidelijk ingewikkeld en verdund wordt.

Neem een ​​voorbeeld waarbij een bedrijf een reclamebureau inhuurt om een ​​promotievideo te maken voor een nieuwe app die ze hebben gepubliceerd. De marketingdirecteur begint met een korte advertentie met een duidelijke boodschap. Het bericht van de advertentie wordt echter zeer snel verdund.

  • De COO hoort over het project en vraagt ​​dat aan het einde van de advertentie ook de nieuwe analysesoftware wordt vermeld die het bedrijf uitrolt.
  • De directeur voor productontwikkeling wiens team het product heeft gemaakt, vraagt ​​de advertentie om de superieure databasetechnologie die zij hebben gebruikt.
  • De CEO komt langs bij de vergadering en merkt op dat ze "hopen dat de advertentie mensen aanmoedigt om de website te bekijken, ze hebben tenslotte net 50k besteed aan een herontwerp van de website."

Plots is de boodschap verwaterd en is er geen duidelijke oproep tot actie. Betrokkenheidsstatistieken voor de video zijn uiteindelijk laag.

Dit is slechts een voorbeeld van waarom je moet voorkomen dat je te veel mensen in de keuken hebt. Moderne bedrijven zijn platter en meer functioneel dan ooit. Projecten en initiatieven hebben een eigenaar nodig die de bevoegdheid krijgt om hun collega's “nee” te vertellen. Projecten kunnen niet voor zichzelf spreken, ze hebben een advocaat nodig.

3. Te veel glanzende dingen

Zeggen dat je 'minder afleiding' nodig hebt, is te vaag. Het negeren van nevenprojecten en het focussen op een hoofdproject (zoals hierboven beschreven) vereist één vaardigheden. Focussen op dit moment is echter een geheel andere vaardigheden.

Thuis betekent dit meestal alleen werken in een kamer met de tv uit. Op het werk kan het moeilijk zijn. Mogelijk moet u het kantoor verlaten. Twee uur in de hoek van een coffeeshop kan wonderen doen. Het is onrealistisch om acht uur achtereen te verwachten dat je je ononderbroken concentreert. Het doel is om sprints van intense focus te hebben. Dat zijn jouw magische uren waar geweldige dingen gebeuren.

De trucs om dit te doen, zijn de dingen waarvan je waarschijnlijk al weet dat je ze moet doen. Eerst moet je die rustige plek vinden. Zet je telefoon in de modus 'niet storen' en laat hem in je zak of tas, tenzij je hem nodig hebt. Zet een koptelefoon op. Als u geen internet nodig hebt voor het project, koppelt u uw laptop los van de wifi. Focussen is als hardlopen, het moeilijkste is om jezelf mentaal te dwingen ermee te beginnen.

4. Te weinig goede invloeden

Het beste type vooruitgang is om eerst je waarde te verhogen en vervolgens een carrièrestap te maken. Het beklimmen van de bedrijfsladder is leuk, maar op de lange termijn wil je op een solide basis staan. De beste manier om dat te doen is om elke dag te leren en de beste manier om dat te doen dat is jezelf te omringen met slimme mensen.

Slimme mensen zijn geweldig om mee te babbelen. Ze geven ongelooflijk inzicht en delen tools en tips die u zonder deze waarschijnlijk niet zult vinden. Als je niet leert van je collega's, overweeg dan om te stoppen.

Natuurlijk kun je in veel bedrijven de ladder beklimmen zonder elke dag van anderen te leren. Dat is echter kortzichtig. Je wilt je kennis en vaardigheden maximaliseren omdat indrukwekkende titels tweedimensionaal zijn, ze zijn een kaartenhuis, terwijl intelligentie concreet is.

5. Te weinig routines voor succes

Aristoteles zei "we zijn wat we herhaaldelijk doen". Als je wilt weten dat je niet in de spiegel kijkt, kijk dan naar je gewoontes. Prestatie komt alleen voort uit consistente, gerichte inspanningen.

Inspanning is een krachtig iets. Ja, geld kan dingen bouwen, maar alleen in combinatie met aanzienlijke inspanningen en kennis. Inspanningen alleen zijn echter vaak voldoende geweest om waardevolle dingen te bouwen met bijna geen geld. Uw dagelijkse inspanningen zijn de meest waardevolle bron die u bezit.

Als je meer wilt weten, lees dan meer. Als je bekwaam wilt zijn, oefen dan meer. Als u wilt worden opgemerkt, markt meer. Als u een bedrijf wilt, bouw dan meer.

Het meest verbazingwekkende aan gewoonten is dat ze elkaar van brandstof voorzien. Geniet van slechte gewoonten en het is een gladde helling. Elke verwennerij, elk compromis, voedt de volgende. Aan de andere kant, loop elke dag en het kan je gevoel van kracht en vermogen voeden. Ontruim uw leven van afleidingen en concentreer u meer, en u zult er beter in worden. Je onderbewuste zelfbeeld merkt je gedrag op.

Dat mentale beeld voedt elke beslissing in je leven. Op een dag trek je je hardloopschoenen aan en begint het te regenen. Het kost je twee seconden om te beslissen "Wat dan ook, regen komt me niet in de weg staan" en je bent de deur uit. Een week later verschijnt diezelfde houding in een zakelijke uitdaging.

Dave Getman is een analist en iOS-ontwikkelaar die momenteel de wereld rondreist. Hij houdt een reisblog bij met de naam Hot But Happy. Zijn meest populaire app is Do.List, voor het maken van lijsten en de dagelijkse productiviteit.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.