6 dingen om te overwegen voordat u uw doel ontdekt

 • Joseph Harvey
 • 0
 • 2287
 • 669

Dit is deel 5 van mijn 7-delige serie over hoe je je levensdoel kunt vinden.

 • Deel 1: Hoe u uw leven kunt vinden Doel: Inleiding
 • Deel 2: 5 redenen waarom u een levensdoel zou moeten hebben
 • Deel 3: Waarom geld verdienen niet uw echte doel is (en hoe u weet wat het is)
 • Deel 4: Twee belangrijke dingen die me ertoe hebben gebracht mijn echte doel te ontdekken
 • Deel 5: 6 dingen om te overwegen voordat u uw doel ontdekt
 • Deel 6: Hoe u uw echte leven in 30 minuten kunt ontdekken
 • Deel 7: Leven in overeenstemming met uw doel

(Afbeelding: CarbonNYC)

Sommige auteurs van zelfhulp raden aan om na te denken over je doel door je voor te stellen dat je naar je lofzang luistert op je begrafenis. Wat wil je dat anderen over je zeggen als je sterft? Wat is de erfenis die je wilt achterlaten?

Advertentie

Persoonlijk ben ik het om twee redenen niet eens met deze methode:

 1. Ego-gebaseerde. Door jezelf te baseren op de perceptie van anderen over jou, benut je je ego en angst. Het doel is niet om een ​​erfenis achter te laten of anderen je positief te laten herinneren. Het gaat erom je leven te leiden op een manier waarop je trots kunt zijn.
 2. Korte termijn. Ons bestaan ​​tussen nu en de fysieke dood is slechts een klein stipje in het spectrum van ons spirituele bestaan. Door ons doel te definiëren in de context van onze stroom alleen fysiek leven, we leven ons leven niet op de volledig mogelijke manier.

Hoe mijn doel dan te definiëren?

Je doel zal je door elke stap in je leven leiden, dus het is cruciaal om het goed te definiëren.

In deel 6 van deze serie ga je een belangrijke diepe duik maken om je levensdoel bloot te leggen. Laten we, voordat u dit doet, de juiste leidende beginselen vaststellen voor hoe u uw doel moet benaderen, want deze zullen voor alles de basis vormen. Hier zijn mijn 6 principes om uw doel te definiëren.

1. Resoneert met wie je bent

Wat doe je heel graag? Je doel moet je passie en waarden weerspiegelen. Dit vereist een bepaald niveau van zelfbewustzijn omdat je niet kunt weten wat je passie en waarden zijn, tenzij je je eerder hebt gewaagd. Vraag jezelf:Als ik de rest van mijn leven iets moet doen, zonder een cent te krijgen, wat zou ik dan willen doen? " Dit is iets dat je trouw is - het is je doel, niet het doel van andere mensen.

2. Onbegrensd in entiteit, tijd en ruimte

Je moet je doel verankeren op tijdloze principes. Baseer uw doel niet op een bepaalde entiteit (bijvoorbeeld uw familie, partner, baan of land), tijd (bijvoorbeeld uw fysieke levensduur) of ruimte (bijvoorbeeld een geografische locatie), omdat dit uw doel eendimensionaal zal maken. Betekenis,

 • In plaats van je doel op je familie te baseren, kun je het naar een hogere orde groep verplaatsen, zoals alle menselijke relaties of relaties met alle levende wezens.
 • In plaats van het te baseren op religie, kun je het opwaarderen naar spiritualiteit.
 • In plaats van het binnen je levensduur te definiëren, kijk je naar het hele spectrum van het leven - het menselijk leven of het leven op aarde zoals we het kennen.
 • In plaats van het op een specifieke locatie te fixeren, kijk je naar de hele wereld, het universum of zelfs de Melkweg.

Uw doel moet zich uitstrekken over (a) entiteit, (b) tijd en (c) ruimte. Het is een boodschap, geen medium. U kunt specifieker zijn wanneer u doelen stelt op basis van uw doel. Om te beginnen, erken dat je op een punt leeft in de levensduur van 13,7 miljard van ons huidige universum (dat een van de vele universums is die er zijn). Je bent een van de 7,4 miljard levens die nu op aarde leven. Als je voor altijd kunt leven, en je bent niet begrensd door geografie, wat zou je dan willen dat je doel in de context van het hele universum zou zijn? Wat zou het meest zinvolle zijn wat je zou kunnen doen?

Geld en statussen zijn niet bestand tegen deze test omdat het vergankelijke dingen zijn die er niet toe doen in de grotere periode van het menselijk bestaan. Door dit principe te gebruiken, was ik in staat om de ontdekking van mijn levensdoel te versnellen, in plaats van slechts 10, 20, 30 jaar later te wachten om te beseffen dat ik een kritiekpunt achterna zat. Dit heb ik gedeeld in mijn doelverhaal.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.