Een korte handleiding voor het ontwerpen van uw leven

  • Henry Harris
  • 0
  • 730
  • 59

Wil je je leven ten volle leven? Dan is het belangrijk dat u leef volgens ontwerp,niet door standaard. Living by design stelt je in staat te leven jouw leven. Standaard leven daarentegen zal je gewoon leiden tot leven iemand anders leven.

Helaas is het gemakkelijk om standaard te leven. Het is gemakkelijk om gewoon de menigte te volgen. Het is de weg van de minste weerstand. Tenzij u een bewuste inspanning levert niet naar, ga je automatisch die kant op.

Dus hoe kunnen we volgens ontwerp leven? Hier zijn enkele tips voor het ontwerpen van je leven.

1. Stel je je ideale leven voor

Om je leven te ontwerpen, moet je beginnen met het einddoel. Wat voor leven zou je voelen meest vervuld? Ik noem dit jouw ideaal leven.

ik geloof dat vervulling is een goed criterium voor een ideaal leven. Je denkt misschien aan rijkdom of roem als je aan een ideaal leven denkt, maar dat doet er uiteindelijk niet toe. U wilt iets dat uw leven spijt kan minimaliseren.

2. Stel je je ideale baan voor

Nadat je je ideale leven hebt voorgesteld, moet je dan achteruit gaan en aan je denken denken ideale baan. Wat voor soort baan zou je helpen om je ideale leven te leiden?

In de meeste gevallen geloof ik dat vrijheid is een essentieel onderdeel van een ideale baan. Waarom? Omdat vrijheid dat toelaat worden u. Hiermee kunt u uw volledige potentieel ontketenen.

Als je denkt dat vrijheid belangrijk is, denk dan aan het soort werk dat je zal helpen dit te bereiken. In mijn geval besloot ik een lifestyle-bedrijf op te bouwen.

3. Neem stappen in de goede richting

Nadat je je ideale leven en werk hebt voorgesteld, moet je die richting uitgaan. Het kan jaren duren om je doel te bereiken, dus hoe eerder je begint, hoe beter.

Maak een plan over welke stappen u moet nemen om dichter bij uw doel te komen. Misschien moet je wat nieuwe vaardigheden leren, nieuwe mensen leren kennen of een aantal nevenprojecten bouwen.

Het zal natuurlijk niet gemakkelijk zijn. Maar met zelfmotivatie blijf je doorgaan.

4. Zeg nee tegen afleidingen

Om in de juiste richting te gaan, moet u vermijden om de fout richting. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar onthoud dat het veel gemakkelijker is om naar te leven standaard dan door ontwerp.

De aantrekkingskracht om de verkeerde kant op te gaan zal sterk zijn, dus je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Misschien moet u bijvoorbeeld nee zeggen tegen een aantal aantrekkelijke carrièremogelijkheden die niet bij uw ideale baan passen.

5. Blijf in balans

Een belangrijk onderdeel van een ideaal leven is evenwicht. Maar balans is niet alleen belangrijk aan het einde, maar ook op de weg naar uw ideale leven.

Sommige mensen denken dat ze nu hun gezondheid of relaties kunnen opofferen voor een 'betere' toekomst. Maar uiteindelijk zullen ze er misschien spijt van krijgen. Het is veel beter om altijd in evenwicht te blijven.

***

De vijf bovenstaande tips kunnen u helpen bij het vormgeven van uw leven. Het is niet eenvoudig, maar het is de moeite waard. Waarom? Omdat je dan zult leven jouw leven niet iemand anders leven.

Samenvatting van het gerelateerde boek: Designing Your Life (korting)
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.