Hoe neem ik mijn doelen serieus genoeg om ze te bereiken?

  • John Gray
  • 0
  • 2483
  • 23

(Afbeelding: Ethan Lofton)

“Hallo celes! Ik heb een vraag. Ik heb het moeilijk om te komen waar ik wil zijn in het leven, omdat ik het gevoel heb dat ik mezelf niet serieus neem en daarmee mijn potentieel verspil. Hoe neem ik mijn doelen serieus genoeg om ze te bereiken? Omdat ik merk dat ik verslaafd ben en te laat ben op belangrijke plaatsen. ”- Mirna

Hallo Mirna, ongeveer 2,5 jaar geleden in 2009, deed ik een oefening om mijn toekomst te voorspellen.

Ik voorspelde waar ik vanaf dat jaar zou zijn, op basis van hoe ik mijn leven zou leiden. De evaluatie werd gedaan op basis van de belangrijkste gebieden van mijn levenswiel. Ik ondernam toen al actie op mijn doelen en bouwde toen mijn persoonlijke ontwikkelingsactiviteiten op met goede resultaten, maar ik voelde dat ik niet zo snel ging als ik kon. Ik had het gevoel dat ik in zekere zin stagneerde.

Advertentie

De resultaten die ik heb gekregen, hebben me uit mijn staat geschokt. Wat ik zag was niets om trots op te zijn.

In mijn carrière werkte ik op dat moment bijna elke dag aan mijn persoonlijke ontwikkelingsbedrijf. Ik deed het echter op een ongerichte manier. Ik besteedde veel tijd aan onbelangrijke, 80% lage waardetaken, versus wat ertoe deed. Ik voorspelde dat door door te gaan met wat ik aan het doen was, ik vanaf dat jaar een groter blog zou hebben, met 4-5k abonnees (ik was toen op 1-2k abonnees).

Hoewel het toen hoger was dan mijn abonneebestand van 1-2k abonnees, was het niets indrukwekkends. Het was vanzelfsprekend dat mijn blog zou groeien, omdat ik de nodige tijd en moeite besteedde, maar 4-5K-abonnees waren niet iets om over te schreeuwen - niet in het bijzonder als dat mijn belangrijkste prestatiestatistiek was, en niet als ik had gelopen het voor 2 jaar.

Financieel gezien verdiende ik toen ongeveer 1,5-2,5k SGD per maand, een positieve start voor een nieuw bedrijf. Ik concentreerde me echter op het opbouwen van mijn bedrijf versus het genereren van inkomsten en voerde geen nieuwe strategieën voor het genereren van inkomsten uit. Daarom voorspelde ik vanaf dat jaar een kleine verandering in mijn inkomen. Ik voorspelde dat ik waarschijnlijk ongeveer hetzelfde bedrag zou verdienen.

Qua gezondheid en fitness was het ook niet goed. Ik was op een vegetarisch dieet, maar was altijd zo vaak aan het eten en at hier en daar junkfood. Ik deed mijn best om te oefenen, maar het was niet zo frequent als ik idealiter zou willen. Daarvoor was ik de afgelopen 5-6 jaar langzamerhand steeds zwaarder aan het worden. Ik voorspelde dat ik elk jaar 1-2kg zou winnen.

Met mijn relaties voorspelde ik dat ik bij dezelfde vrienden zou zijn, op hetzelfde niveau van verbinding, zonder vooruit te komen in hoe we met elkaar omgaan. Met mijn gezin voorspelde ik dat het beter zou worden sinds ik moeite deed, maar slechts marginaal. Met liefde voorspelde ik dat ik nog steeds vrijgezel zou zijn en geen iemand zou hebben gevonden waarin ik echt geïnteresseerd was.

De foto die ik zag was deprimerend. Het was niet in lijn met de ideale visie die ik voor mezelf had. Ik zag mezelf zeker veel beter doen in mijn carrière. Ik wilde op mijn ideale gewicht zijn, een gezond dieet eten, regelmatig sporten. Ik wilde nog betekenisvollere vriendschappen hebben dan ik had. Ik wilde een zo goed mogelijke relatie met mijn gezin hebben. Inkomensgewijs, terwijl ik in staat was mezelf op dat inkomen te handhaven (toen), wilde ik vooruitgang zien, als onderdeel van een groeiend bedrijf.

Advertentie

Het was een enorme wake-up call voor mij. Vanaf dat moment was ik op een missie om mijn act bij elkaar te krijgen.

Ik gaf prioriteit aan de gebieden om aan te werken, waarbij carrière de eerste was, gevolgd door gezondheid en vervolgens relaties. Ik heb de voorspellingsresultaten opgeslagen in een eenvoudig tekstbestand op mijn Windows-bureaublad (dat er vandaag nog steeds is), als herinnering aan wat mijn leven zou zijn als ik door zou gaan met wat ik aan het doen was. Ik zou het document zo nu en dan openen als een vergelijkingscontrolepunt dat ik aan het doen was versus de voorspelling.

Voor mijn carrière / bedrijf streefde ik ernaar om 10k-abonnees en meer te behalen voor PE. Ik bedacht een plan voor het genereren van verkeer en wilde dat uitvoeren. Ik ging op een enorme gast posten spree, het schrijven van meer dan 40 kwaliteit gast berichten in het volgende jaar. Ik adverteerde mijn blog op geselecteerde, gerichte sites. Ik heb mijn inhoud ook regelmatig op de markt gebracht via belangrijke sociale mediakanalen.

Tegen het einde van 2010 bereikte Personal Excellence 20k-abonnees, was te zien in internationale media zoals CNN en Business Insider en werd het een van de toonaangevende blogs over persoonlijke ontwikkeling. Ik was voor het eerst te zien op de nationale tv (Channel News Asia, een befaamde Azië-nieuwszender), een enorme mijlpaal in de ontwikkeling van mijn bedrijf.

Inkomensgewijs is het de afgelopen jaren meervoudig gegroeid. Vandaag verdien ik meer dan genoeg om mijn doelen en uitgaven te dragen. Het grootste deel van mijn inkomen is nu ook passief, waardoor ik mijn tijd niet hoef in te ruilen voor geld, waardoor ik mijn persoonlijke inspanningen zoals reizen en contact met nieuwe mensen over de hele wereld kan voortzetten. Lezen: Vraag Celes: Hoe verdien je geld als je geen baan hebt?

Terwijl ik mijn blog / bedrijf bleef uitbreiden, werkte ik vervolgens aan mijn gezondheid en fitness. In januari van dit jaar heb ik de 21 Days To Live a Healthier Life Challenge gehouden, als onderdeel van mijn verlangen om mijn eigen dieet en fitheid te verbeteren. In februari '11 ging ik 21 dagen vasten en reinigde ik me fysiek en emotioneel. Ik verloor 8 kilo aan echt gewicht van het vasten, nam daarna een gezonder dieet en herstelde mijn relatie met voedsel.

Ondertussen werkte ik aan het verbeteren van mijn relatie met mijn ouders. In mei van dit jaar heb ik eindelijk een resolutie bereikt, die ik schreef in de serie: How I Found Peace in My Relationship with My Parents. Vandaag heb ik vrede in mijn relatie met mijn ouders. We kunnen met elkaar praten op een manier die we nog nooit eerder hebben kunnen doen. We uiten onze bezorgdheid in onze taal van liefde en waarderen elkaar om wie we zijn.

Voor mijn vriendschappen ontwikkelde ik hechtere banden met mijn vrienden. Ik heb nieuwe vriendschappen gesloten met gelijkgestemde mensen. Mijn reizen in de afgelopen maanden (in Europa) hebben me ertoe gebracht om veel geweldige mensen te ontmoeten, waarvan een aantal beste vrienden zijn geworden, en die zo hecht zijn dat ik ze als mijn familie beschouw.

Advertentie

Wat romantiek betreft, kwam ik onlangs tot veel nieuwe realisaties op dit gebied. Ik kreeg inzicht in het soort persoon waarin ik geïnteresseerd zou zijn. Ik realiseerde me dat ik veel verwachtingen oplegde aan iemand die nog niet eens in mijn leven bestond, en begon deze verwachtingen los te laten. Ik realiseerde me dat om bij iemand te zijn geen doel zou moeten zijn, maar alleen zou moeten gebeuren als ik iemand ontmoet die dezelfde waarden en agenda's in het leven deelt als ik. Ik realiseerde me dat het helemaal oké is om niet bij iemand te zijn of niet te trouwen, omdat ik compleet ben als ikzelf.

Mijn reden om al het bovenstaande te delen, is om je te laten weten op welk punt dingen zijn veranderd toen ik besloot te stoppen met rondhangen en mijn act bij elkaar te krijgen. Ik besefte dat tenzij ik mijn acties veranderde, er nooit iets zou veranderen.

Leven is een keuze. Ons leven is wat we willen maken. Als alles wat we doen is zitten en verslappen, terwijl we klagen over hoe we verslappen, dan *werkelijk* kan niemand de schuld geven wanneer we eindigen met een leven van niets, want dat is onze schuld. Als we besluiten om samen actie te ondernemen en actie te ondernemen op basis van onze doelen, dan is dat wat we zullen krijgen - gepaste resultaten op die gebieden.

Als je het gevoel hebt dat je jezelf of je doelen niet serieus neemt, moet je jezelf dit afvragen: kun je een middelmatig leven leiden? Gaat het goed om je leven te verspillen? Gaat het goed met je leven, dat je maar één keer kunt leven, of ben je bereid om je act bij elkaar te krijgen?

Omdat als je het bovenstaande echt begrijpt, je niet zou wachten tot er dingen gebeuren. Niemand zal binnenkomen en uw doelen voor u bereiken. Je zult actie ondernemen alsof je * ss in brand staat en alsof er geen morgen is, gewoon omdat je weet dat er nooit iets zal gebeuren zolang je je doelen en dromen niet nastreeft.

Stop met de huilende hond te zijn. Het is tijd om onze act bij elkaar te krijgen en het leven te leiden dat we moeten leven.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.