Hoe de juiste mindset u kan helpen groeien

  • John Gray
  • 0
  • 2154
  • 638

Je manier van denken speelt een belangrijke rol in je leven. Waarom? Omdat je manier van denken bepaalt hoe je beslissingen neemt. De juiste mindset leidt je om de juiste beslissingen te nemen, terwijl de verkeerde mindset je ertoe brengt de verkeerde beslissingen te nemen. Ze leiden je naar verschillende soorten leven met een grotere kloof in de tijd.

Om uw volledige potentieel te bereiken, een essentiële mindset voor advertentieOpt is een groeimindset in tegenstelling tot een vaste mindset. De groeimindset gelooft dat je dat kunt ontwikkelen je vaardigheden. Je kunt leren en beter worden in wat je doet. De vaste mindset daarentegen gelooft dat je capaciteiten dat zijn vast. Je bent ergens goed in of je bent het niet; u kunt er niets aan doen.

Ik heb al eerder over deze denkrichtingen geschreven, maar ik heb onlangs iets in Shoot for the Moon gevonden dat ze koppelt aan andere concepten en het beeld voor mij duidelijker maakt.

Zoals het blijkt, jouw manier van denken beïnvloedt hoe je fouten ziet. Dat beïnvloedt op zijn beurt je bereidheid om te experimenteren, wat een sleutel is om je best mogelijke leven te vinden.

Mensen met een groeimindset omhelzing mislukkingen. Waarom? Omdat ze geloven dat mislukkingen hen waardevolle lessen kunnen leren die hen helpen te verbeteren. Zij zien mislukkingen als opportunities om te groeien. Daarom zijn ze bereid nieuwe dingen te proberen, dingen waar ze zich niet prettig bij voelen.

Mensen met een vaste mindset zijn echter bang voor mislukkingen. Waarom? Omdat ze een mislukking als een zien bevestiging dat ze ergens niet goed in zijn! Dat maakt dat ze zich slecht voelen. Onnodig te zeggen, ze aarzelen om zich uit hun comfortzone te wagen en nieuwe dingen uitproberen.

Uit de bovenstaande beschrijving is gemakkelijk te zien waarom de eerste groep hun volledige potentieel kan bereiken, terwijl de tweede groep dat niet kan. De mentaliteit heeft een domino-effect.

Hier zijn enkele vragen om u te helpen nadenken over uw situatie:

  • Gelooft u dat u daar beter in kunt worden? iets dat doe je als je je best doet?
  • Ben je bang voor mislukkingen? Zo ja, waarom? Is het omdat het bevestigt je onvermogen om iets te doen?
  • Ben je bereid iets nieuws te proberen, ondanks het faalrisico? Of, anders gezegd, ben je bereid om iets te proberen waar je je niet prettig bij voelt?

Gerelateerde boeksamenvattingen

  • Schiet op de maan
  • Manier van denkenNiemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.