Hoe zelfdiscipline te ontwikkelen in 7 stappen

  • Mark Morris
  • 0
  • 2541
  • 181

Opmerking: dit bericht is geschreven door Rick Riddle

Het vinden van de tijd om de dingen te doen die we echt willen doen is eenvoudig; het vinden van de tijd om de dingen te doen die wij niet doen zoals - niet zo veel.

Mensen die van tuinwerk houden, zien er fantastisch uit, hoewel hun interieur misschien een puinhoop is. Ze kunnen de motivatie hebben om hun huizen schoon te maken, maar niet de zelfdiscipline om de klus daadwerkelijk te klaren. Discipline lijkt natuurlijk te zijn wanneer de taken voor ons aangenaam zijn, maar niet natuurlijk wanneer de taken onaantrekkelijk zijn.

Hetzelfde geldt voor werk. We zullen altijd de tijd vinden om die taken te voltooien die aangenaam, aantrekkelijk en "leuk" zijn, maar taken die niet aantrekkelijk zijn, zullen wegkwijnen. Helaas moeten die onaantrekkelijke taken nog steeds worden volbracht, maar omdat zelfdiscipline niet aanwezig is, zullen deadlines worden gemist of zijn we op het laatste moment aan het klauteren. Het resultaat is hoogstens middelmatigheid en de gevolgen kunnen behoorlijk ernstig zijn.

Motivatie en discipline bepalen

Motivatie

Tegenwoordig wordt motivatie vaak gedefinieerd met behulp van de term 'passie'. Het is een emotioneel iets en houdt verband met ons verlangen naar iets. Dus misschien hebben we de wens om iets te bereiken - een studie rechten volgen, een eigen bedrijf beginnen, een verslaving overwinnen, een huis kopen, enz. Dit zijn geweldige doelen, en dat is echt wat motivatie is - doelen stellen die we willen bereiken.

Maar hoe overwint een verslaafde een verslaving gewoon door het te 'willen'? Het antwoord is, het gebeurt niet. Motivatie kan dus worden gezien als een tijdelijke of 'vluchtige' emotie. We kunnen het soms sterk hebben, maar niet bij anderen. De persoon die bijvoorbeeld voor een huis wil sparen, kan toegeven aan de verleiding om een ​​geweldige auto te kopen en een deel van die huisbesparing gebruiken voor de aankoop.

Discipline

Discipline is daarentegen een gewoonte en een strategie. Het is hoe dingen tot stand worden gebracht en, in plaats van een emotie, het is een rationeel denkproces dat, eenmaal ontwikkeld, permanent en gewoon is. Het kan zelfs van start gaan wanneer de motivatie ontbreekt en toch iets bereikt krijgen.

Hoe overwint de verslaafde bijvoorbeeld een verslaving? Hij sluit zich aan bij een steungroep (bijvoorbeeld AA); hij krijgt mogelijk therapie of een medicijn om zijn inspanningen te stimuleren. Maar het komt erop neer dat hij vergaderingen moet bijwonen; hij moet naar zijn therapiesessies gaan; en hij moet zijn medicatie regelmatig innemen. Dat is discipline. Zonder die discipline kan hij zijn gewoonte elke dag "willen" schoppen, maar het zal niet gebeuren.

Zelfdiscipline ontwikkelen - 7 stappen

Discipline is een aangeleerd gedrag - we worden er niet mee geboren. De peuter heeft geen zelfdiscipline. Hij heeft motivatie. Hij wil iets en hij zal er achteraan gaan. Discipline komt van training, eerst van ouders, dan van school en tenslotte van onszelf.

Als het ons als volwassene ontbreekt aan zelfdiscipline, kan ons leven chaotisch worden, van het ene naar het andere springen, "branden" blussen wanneer ze zich voordoen, en over het algemeen gestrest, onproductief en niet in staat zijn om doelen te bereiken. Als dit klinkt als jij, zijn hier 7 stappen om zelfdiscipline te ontwikkelen die je persoonlijke en professionele leven zullen organiseren.

1. Ontvang een dagelijkse routine

Mogelijk hebt u bepaalde routines die al gebruikelijk zijn. Denk na over hoe je je klaarmaakt om 's nachts naar bed te gaan. U kunt het nachtelijke nieuws of een talkshow bekijken; je mag lezen; u kunt zich wassen en uw tanden poetsen. En de volgorde waarin je deze dingen doet, is je routine. Wijk je ooit af van die routine? Natuurlijk - u bent misschien op vakantie; je hebt misschien een late avond gehad. Maar over het algemeen heb je die routine op zijn plaats.

Je moet een routine hebben om ook andere dingen gedaan te krijgen, vooral op het werk.

  • Om een ​​gewoonte van een routine te worden, is een 'to-do'-lijst vereist - elke dag. Hoewel de items kunnen variëren, zou het maken van een lijst dat niet moeten doen. Alles moet prioriteit krijgen, op volgorde van belangrijkheid of op urgentie van de deadline.
  • Je begint bij # 1 en gaat in volgorde door de lijst. Niet valsspelen. De verleiding is om door te gaan naar de taken die we leuk vinden, maar dat is niet gedisciplineerd zijn.

2. Wissel het aangename en het onaangename af

Dit is in het begin een heel goede tactiek. Wanneer je je lijst maakt, zet dan een prettige maar zeer belangrijke taak op nummer 1. Dit zal je gemotiveerd maken om daadwerkelijk aan je lijst te beginnen. Het tweede item is een zeer belangrijke onaangename taak. # 3 kan aangenaam zijn. Dit houdt je gemotiveerd om verder te gaan, omdat je weet dat er een prettige taak aankomt.

Zodra je deze gewoonte hebt geïnternaliseerd, kun je een lijst maken met alle onaangename taken bovenaan - je beloning zal degene zijn die later op de dag komt dat je echt wilt doen.

3. Herinner jezelf aan de gevolgen van niet-voltooiing

Hoewel je misschien veel taken hebt waarvoor je geen motivatie hebt, moet je jezelf eraan herinneren waarom je gaat graven en ze toch doen. Soms brengen ze je zelfs buiten je comfortzone.

Als u een bedrijfseigenaar bent die houdt van het 'mensen'-aspect van uw werk, maar een hekel heeft aan de boekhouding en het papierwerk, onthoud dan dat facturen en een goede boekhouding winst opleveren en de IRS van uw rug afhouden. Als u een werknemer bent, denk dan aan de positieve beloningen van het voltooien van die onaangename taken - waardering en lof van collega's en leidinggevenden die kunnen resulteren in loonsverhogingen en promoties.

En denk ook aan de gevolgen - slechte prestatiebeoordelingen, andere mensen teleurstellen, enz.

4. Stel specifieke tijden in voor pauzes en beloningen

Je verdient beloningen en pauzes - ze stellen je in staat om te ontspannen en opnieuw te groeperen. Stel voor deze dingen bepaalde tijdstippen van de dag in en houd u zoveel mogelijk aan dat schema. Je kunt ze zelfs in je lijst invoegen - pauzes komen na een taak die niet lekker was, maar ze gebeuren pas als die taak is voltooid.

5. Organiseer uw Cubby, kantoor of andere werkruimte

Dit is echt iets psychologisch. Wanneer uw omgeving ordelijk is, bent u ook meer ordelijk. Kunnen sommige mensen werken in een puinhoop? Ja, maar de meerderheid kan dat niet. En voordat u de dag verlaat, moet u bepalen wat u nodig hebt voor de eerste taak van de volgende dag.

6. Praat tegen jezelf

Dit is een geweldig hulpmiddel, of je het nu stil of hardop doet. Als je alles wat je moet doen, kunt verwoorden, elke stap in een grote en onaangename taak, zul je de neiging hebben om uitstel, afleiding en gebrek aan focus te vermijden. En je zult goed gezelschap hebben. Psychologen stellen dat de meeste genieën met zichzelf praten, dus sluit je aan bij Einstein.

7. Blijf op de hoogte van uw grotere doelen

Zelfs als u een herinnering op uw schermbeveiliging plaatst (en dat is geweldig om te doen), moet u voortdurend het langetermijndoel "zien" - een enorm succesvol bedrijf, vrijheid van verslaving, die hypotheekondertekening of die verhoging / promotie.

***

Motivatie is de sleutel tot succes. Zonder dat droom je niet of kom je niet met nieuwe ideeën; je wordt niet opgewonden. Maar het is de discipline die je op een pad dwingt om die dromen te manifesteren.

Rick Riddle is een opkomend blogger wiens artikelen je kunnen helpen met zelfontwikkeling, persoonlijke financiën en contentbeheer. Volg Rick op Twitter en vind meer van zijn artikelen op Smartpaperhelp.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.