Hoe u uw best mogelijke leven kunt vinden

  • Noel Nichols
  • 0
  • 4128
  • 1174

Wil je je best mogelijke leven leiden? Zo ja, dan is er een Gevaar eraan gerelateerd, waarvan u zich bewust moet zijn. Om het uit te leggen, zou ik graag een concept in de wiskunde gebruiken lokale maxima.

In de wiskunde probeer je vaak de maximale waarde van een functie te vinden. Een voorbeeld is het vinden van de maximale opbrengst die u kunt behalen door de prijs van een product aan te passen.

In een driedimensionale ruimte is het vinden van de maximale waarde vergelijkbaar met het vinden van je weg naar de top van een heuvel. In feite is de naam van een techniek om dit probleem op te lossen 'heuvelklimmen'. De techniek helpt je om de top van de heuvel te bereiken waar je nu bent.

Er is hier echter een gevaar: het is mogelijk dat u de top van de heuvel bereikt je bent bij maar mis een hogere piek ergens anders! Waarom? Omdat je de verkeerde heuvel beklimt! Je optimaliseert het verkeerde. In dit geval bereikt u alleen de lokale maxima (de piek van uw stroom heuvel) maar mis de globale maxima (de piek van de hoogst heuvel).

Er is een diepgaande les hier met betrekking tot persoonlijke effectiviteit:

Je zou je kunnen missen Best mogelijk leven omdat je het te druk hebt om je te optimaliseren stroom leven.

Als dat zou gebeuren, zou je leven dat zijn suboptimale. Je zou alleen een lokale maxima bereiken maar de globale maxima missen.

Eng, toch? Dat is het en het gevaar is reëel.

Wat kunnen we eraan doen??

Ik ben er zelf nog steeds mee bezig, maar hier zijn vier tips van wat ik heb geleerd.

1. Denk out of the box

Waarom blijven mensen op de verkeerde heuvel klimmen? Nou, een grote reden is dat ze dat niet kunnen zien andere heuvels daar. Ze kunnen andere mogelijkheden voor hun leven niet zien. Ze denken dat hun huidige leven het enige voor hen is.

Dit is de reden waarom out-of-the-box denken belangrijk is. Je moet de alternatieven voor je huidige leven zien. Je moet je voorstellen hoe je leven zou zijn als het anders is.

Om out of the box te denken, moet u eerst uw boxes herkennen. Wat zijn de dingen die je denken beperken? Wat zijn de dingen waarvan je aanneemt dat ze niet kunnen worden gewijzigd? Identificeer ze. Denk dan eens na voorbij hen.

2. Wees avontuurlijk

Naast out-of-the-box denken, moet je een avontuurlijke manier van denken hebben. Er zijn ten minste twee redenen waarom deze mentaliteit belangrijk is:

  • Het maakt je enthousiast om nieuwe, onbekende dingen te proberen. Iets nieuws doen is tenslotte een avontuur. Als het je al bekend is, dan is het geen avontuur; het is maar een routine.
  • Je geniet ervan ondanks tegenslagen. Er zalenkele tegenslagen onderweg; ze zijn onvermijdelijk. Maar als je een avontuurlijke manier van denken hebt, zul je ze niet als mislukkingen beschouwen. In plaats daarvan zul je ze beschouwen als slechts een onderdeel van het spel. Een game moet immers uitdagend zijn om leuk te zijn!

Een manier om een ​​avontuurlijke manier van denken te hebben, is door je leven te zien als een gigantische videogame, compleet met vallen en niveaus. Probeer de beste speler te zijn die je kunt zijn.

3. Diversifieer je leven

Op één heuvel zijn is een goed recept om missen uw wereldwijde maxima. Het tegengif? Zet jezelf op divers heuvels.

Mijn beste advies hiervoor is diversifiëren jouw leven. Nieuwe mensen ontmoeten. Start een bijproject. Ga naar nieuwe plaatsen.

Diversiteit kan u helpen kansen te vinden die u anders zou missen. Het kan u helpen de te vinden rechts heuvel om te beklimmen.

Het betekent echter niet dat je de focus verliest. Je moet jezelf niet te dun verspreiden. In plaats daarvan kunt u een variant van de 80/20-regel toepassen: zet 80% van uw middelen op uw huidige focus en de rest 20% op nieuwe dingen uitproberen. Als u vervolgens iets veelbelovend vindt, kunt u daar meer bronnen naartoe verplaatsen.

4. Neem risico's

Om uw best mogelijke leven te vinden, moet u risico's nemen. Je moet je comfortzone verlaten. Dat betekent dat je onderweg tegenslagen zou moeten ervaren.

In staat zijnom risico's te nemen, bouw je een kussen in je leven. Gebruik vervolgens het kader voor spijtminimalisatie om jezelf te motiveren. Probeer uw toekomstige spijt te minimaliseren en u zult natuurlijk risico's nemen.

***

Je leven is te kostbaar om in middelmatigheid te brengen. Dus denk uit de doos. Wees avontuurlijk. Diversifieer je leven. En neem risico's. Je zult dan je best mogelijke leven vinden.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.