Hoe bagage voor altijd los te laten

  • Alvin Long
  • 0
  • 3420
  • 847

Opmerking: dit is een gastpost van Lisa H van Getting to Zen

Soms heb ik het gevoel dat ik een zware rugzak draag, maar het is geen rugzak op mijn rug, het is een rugzak die strak om mijn hoofd zit. Mijn knieën knikten onder het gewicht terwijl ik het levenspad betrad. Onderweg blijf ik gevoelens, overtuigingen, gedachten, ervaringen en herinneringen oppikken waar ik zelf naartoe ben gekomen en die anderen hebben helpen vormen; elke nieuwe toevoeging maakt mijn lading zwaarder.

Ik wil zo niet meer leven. Ik ben klaar om te stoppen, de rugzak uit te trekken en mijn lading te verlichten. En dus besluit ik dingen los te laten die me niet langer naar geluk drijven.

“Soms moet je loslaten om te zien of er iets is dat het waard is om vast te houden.” ?? - Anoniem

Wat ben je aan het inpakken?

Hoe zit het met je rugzak? Is het zwaar? Is het tijd voor u om binnen te zoeken om te zien wat u kunt loslaten? Laat je je zorgen los? Laat je de schuld los? Laat je obsessief denken los? Laat je de codependency los? Laat je verslaving los? Wat ga je weggooien om je lading lichter te maken?

Veel mensen zijn bang om de negativiteit die ze door de jaren heen hebben verzameld weg te gooien. Ze hebben ze zo lang gedragen dat ze er deel van zijn geworden. Het is wie ze zijn. Maar het hoeft niet zo te zijn. Een van de meest magnifieke dingen in je leven is dat je de kracht hebt om het op elk moment te veranderen. Het is oké om bang te zijn. Het is oké om onzeker te zijn. Voel de angst en verander hoe dan ook je leven. Kijk naar het licht van het leven en vraag jezelf af wat er zal gebeuren als je datgene kwijt raakt dat je pijn doet.

"We moeten bereid zijn om het leven dat we gepland hebben los te laten, om het leven te accepteren dat op ons wacht." ?? - Joseph Campbell

Open de deur

Leven uit je verleden sluit je op in een mentale gevangenis waarin je jezelf niet volledig kunt uiten. Het leven wordt bekeken door de tralies van wat eerder was dan door de vrijheid van wat is en wat kan zijn. Maar je hoeft niet opgesloten te blijven. De deur van de gevangenis gaat van binnenuit open. Het vergt alleen een beetje moed om de sleutel om te draaien en jezelf eruit te laten.

Er zijn geen garanties

Het is een menselijke natuur om te willen weten wat de resultaten van onze inspanningen zullen zijn voordat we er energie in steken. Alsof het geruststellend is te weten dat ons geld een positief rendement zal opleveren voordat we het beleggen. Ons leven veranderen is niet anders. We willen weten dat als we ervoor kiezen om de gevangenisdeur van ons leven te ontgrendelen en in het licht te wandelen, ons leven precies zal zijn zoals we het ons hadden voorgesteld. Maar in het leven zijn er geen garanties.

Je kunt niet op elk moment in je leven weten wat er gaat gebeuren. Sportsterren hebben hoge verwachtingen van ver in hun carrière te gaan om hun dromen binnen enkele seconden te laten afbreken. En menig persoon begon een gewone dag niet wetende dat het hun laatste zou zijn. Ik ben bereid te wedden dat ieder van u uw huidige omstandigheden niet had kunnen voorspellen; je baan, relatie, thuislocatie, enz ..., ik weet dat ik dat niet kon.

"Sommigen van ons denken dat vasthouden ons sterk maakt, maar soms laat het los." ?? - Herman Hesse

Laten gaan

Stop met het zien van het "verkeerde" ?? in elke situatie. In plaats daarvan concentreer je je op het juiste verstand. Je kunt de wereld niet beheersen, maar je kunt de wereld in jezelf beheersen. Laten we zeggen dat je een hond hoort blaffen, een baby huilt of een ander geluid dat je irriteert, klaag er niet over. De hond is gewoon een hond en de baby is gewoon een baby. Ontdoe u in plaats daarvan van uw klachten. Zet de schakelaar letterlijk op je houding en laat de negativiteit los. Als je klaagt over het leven, geniet je er niet van. Je laat het commentaar in je hoofd je in elkaar slaan.

Als je moeite hebt om dat wat je lijdt los te laten, kan het helpen om het aan te vullen met een fysieke oefening. Afhankelijk van in welke stemming ik ben, kan ik een van de volgende oefeningen kiezen om me te helpen mijn last te verlichten. Loslaten hoeft niet zo lang te duren. Het kan in een oogwenk worden gedaan. Schrijf op wat je wilt loslaten en:

  • Plaats het in een biologisch afbreekbare ballon en laat het wegdrijven
  • Doorspoelen (ik denk niet dat deze moet worden uitgelegd)
  • Doe het papier door de shredder, gooi het in de vuilnis of verbrand het

Herhaal dit zo vaak als nodig is. Misschien wordt je lading zo licht dat je zelfs geen rugzak meer nodig hebt.

Lisa H. (aka RunningBear) is de oprichter van Naar Zen gaan - een persoonlijk ontwikkelingsblog gewijd aan degenen die dit nastreven authentiek geluk door doelbewust leven. Meld je aan voor haar RSS-feed en download haar nieuwe gratis eBoek Succes bereiken.

Foto door Biscarotte
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.