Hoe u uw volledige potentieel kunt bereiken als een atleet

  • Joseph Harvey
  • 0
  • 2486
  • 271

Om je volledige potentieel te bereiken, moet je leven als een atleet.

Ik kwam tot deze conclusie na het observeren van mijn eigen leven en dat van anderen. U ziet, er is een kloof tussen waar we zijn en waar we zouden kunnen zijn. Om deze kloof te dichten, is de beste metafoor die ik kon vinden het leven van een atleet.

Waarom is dat zo??

Omdat het leven van een atleet is geoptimaliseerd voor prestaties. Ze leven zo dat ze topprestaties kunnen leveren in wat ze doen. Ze leven volgens ontwerp, niet standaard. Ze leven een geoptimaliseerd leven. We kunnen veel van hen leren over hoe we topprestaties in ons leven kunnen bereiken.

Wat moeten we dan doen??

Om te leven als een atleet, je moet zes dingen hebben. Hier zijn de zes dingen.

1. Een doel

Atleten weten precies waar ze naar streven. Ze hebben een doel en werken eraan om dit te bereiken. Evenzo moet je een doel hebben. Je moet een doel in je leven hebben. Ik geloof zelfs dat dit het uitgangspunt is. Jouw waarom zal de andere delen van je leven besturen.

2. Een plan

Atleten weten het niet alleen wat ze streven naar; ze hebben ook een plan op hoe om het te bereiken. Evenzo moet u een plan hebben over hoe u uw doelen kunt bereiken. Je kunt je plan onderweg verfijnen, maar je hebt iets nodig om mee te beginnen.

3. Een routine

Op basis van uw plan moet u enkele routines afleiden die u dagelijks, wekelijks of maandelijks moet uitvoeren. In het geval van atleten hebben ze hun trainingsregimenten. In uw geval moet u enkele gewoonten hebben die u helpen dichter bij uw doelen te komen.

4. Een discipline

Atleten zijn gedisciplineerd in hun training. Ze moeten bepaalde dingen doen, of ze er nu zin ​​in hebben of niet. Evenzo hebt u discipline nodig bij het uitvoeren van uw routines. Discipline laat je doen wat je moet doen.

5. Een coach

Een atleet heeft een coach nodig om haar potentieel te bereiken. De coach helpt hen weten wat ze moeten doen en brengt hen zo nodig weer op de rails. Als de situatie zou veranderen, zou de coach ook een nieuw plan voor hen bedenken.

Op dezelfde manier helpt het hebben van een mentor je om je doelen sneller te bereiken. Het is misschien niet eenvoudig om in het echte leven een mentor te vinden, maar je kunt leren van virtueelmentoren. Lees hun boeken en bekijk hun interviews. Door hun mentale modellen te begrijpen, weet je welk advies ze je zouden geven.

6. Supporters

Net zoals een atleet supporters nodig heeft, heb je ook supporters nodig. Dit zijn mensen die je de motivatie geven om door te gaan in moeilijke tijden. Dit zijn mensen die hoe dan ook in je geloven. Het hebben van supporters kan een groot verschil maken.

Een goed voorbeeld in de geschiedenis is hoe Theo van Gogh zijn broer, Vincent van Gogh, steunde. Vincent had veel problemen in zijn leven, maar dankzij de niet aflatende steun van zijn broer kon hij veel geweldige werken afmaken.

***

Leef als een atleet en je bent op weg om je volledige potentieel te bereiken.

Wat denk jij? Voel je vrij om ze te delen in de reacties.

- Aanbevolen boeksamenvattingen -

  • Chasing Excellence
  • Het innerlijke spel van tennisNiemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.