Relevant blijven 3 tips uit de gamewereld

  • Noel Nichols
  • 0
  • 2840
  • 557

Ik vind computerspellen leuk. Dat betekent niet dat ik spelen ze echter (veel games kosten tegenwoordig te veel tijd). Maar ik houd mezelf op de hoogte van de wereld van gaming.

Bij het bekijken van de trends merk ik twee dingen:

  • Veel populaire spellen komen en gaan.Ken je Pokemon Go nog? In 2016 was het een rage. Maar tegenwoordig hoor ik er nauwelijks meer van. Dat is het geval met veel populaire spellen: ze komen en gaan.
  • Sommige games zijn 'groenblijvend'. Aan de andere kant zijn er enkele games die nog steeds populair zijn jaren na hun eerste release. Een goed voorbeeld is de Civilization-serie (of Civ, kortweg). Het werd voor het eerst uitgebracht in 1991, maar nu, 28 jaar later, gaat het nog steeds goed.

Op basis van deze feiten geloof ik dat we iets kunnen leren voor onze persoonlijke effectiviteit. De grote vraag die we willen beantwoorden is deze:

Hoe kan ik relevant blijven??

Dit is een belangrijke vraag om te beantwoorden. We willen natuurlijk niet verouderd en vergeten zijn. In plaats daarvan willen we nog jaren relevant zijn.

Om de vraag te beantwoorden, heb ik drie tips geëxtraheerd uit hoe groenblijvende spellen werken. Hier zijn de drie tips om relevant te blijven.

1. Vind uw kerncompetentie

Evergreen-games vinden een aantal kernmechanismen die werken en zich eraan houden. De Civ-serie komt bijvoorbeeld tegemoet aan ons verlangen om te bouwen en te veroveren. Deze kernmonteur, gekoppeld aan de menselijke natuur, blijft voor lange, lange tijd relevant.

Evenzo moet u uw kerncompetentie vinden. Wat is het specifieke, tijdloos waar je goed in bent? De tijdloos deel hier is belangrijk. Het helpt je om onder het oppervlak te graven om je te vinden kern bevoegdheid.

Je denkt bijvoorbeeld dat je goed bent in bloggen. Maar door dieper te graven, zou je merken dat je eigenlijk goed bent in het overbrengen van ideeën. Dat is tijdloos. Bloggen kan misschien verdwijnen, maar het communiceren van ideeën zal nog vele jaren relevant zijn.

2. Vind jezelf opnieuw uit

Terwijl de groenblijvende games kernmechanica vinden die werken, de details van hoe ze uitvoeren die mechanismen veranderen in de loop van de tijd. De Civ-serie vernieuwt hun grafische vormgeving en bevat na verloop van tijd nieuwe functies. Een andere serie, Call of Duty, bevatte een nieuwe battle-royale-modus in zijn recente release.

Op dezelfde manier moet u zelf blijven upgraden. Het kan nodig zijn opnieuw uit te vinden jezelf zo nu en dan. Ken je seizoen en wees veelzijdig.

Laten we zeggen dat uw kerncompetentie het communiceren van ideeën is. Jezelf hier opnieuw uitvinden kan betekenen dat je een nieuw medium gebruikt om je ideeën te communiceren. Misschien ben je niet langer een blogger; je zou nu een YouTuber kunnen worden.

3. Bouw uw persoonlijke merk

De groenblijvende games hebben nog iets anders waardoor mensen terug blijven komen: hun merken. De Civ-serie heeft bijvoorbeeld een sterk merk dat mensen associëren met plezier en herspeelbaarheid.

Evenzo moet u uw persoonlijke merk opbouwen. Maak jezelf gedenkwaardig. Maak uw bericht bekend. Het is niet gemakkelijk om te doen, maar het hebben van een sterk persoonlijk merk zal u helpen opvallen.

***

Met deze drie strategieën kunt u relevant blijven. Wat denk jij? Voel je vrij om ze te delen in de reacties.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.