Leven in overeenstemming met uw doel

 • James Pope
 • 0
 • 684
 • 5

Dit is de laatste deel van mijn 7-delige serie over hoe je je levensdoel kunt vinden.

 • Deel 1: Hoe u uw leven kunt vinden Doel: Inleiding
 • Deel 2: 5 redenen waarom u een levensdoel zou moeten hebben
 • Deel 3: Waarom geld verdienen niet uw echte doel is (en hoe u weet wat het is)
 • Deel 4: Twee belangrijke dingen die me ertoe hebben gebracht mijn echte doel te ontdekken
 • Deel 5: 6 dingen om te overwegen voordat u uw doel ontdekt
 • Deel 6: Hoe u uw echte leven in 30 minuten kunt ontdekken
 • Deel 7: Leven in overeenstemming met uw doel

(Afbeelding: emdot)

“Lange tijd leek het mij dat het leven op het punt stond te beginnen - het echte leven. Maar er was altijd een obstakel in de weg, iets om eerst doorheen te komen, een onafgemaakte zaak, tijd die nog moest worden afgewacht, een te betalen schuld. Dan zou het leven beginnen. Eindelijk drong het tot me door dat deze obstakels mijn leven waren. ”- Howland, Bette

Nu je je doel ontdekt, houdt het hier niet op. Dit is wanneer het leven echt begint! 😀 De volgende stap is om uw levensdoelen te bepalen op basis van uw doel. Dit is erg belangrijk omdat het stellen van doelen ervoor zorgt dat je het meeste uit je doel haalt en verantwoordelijkheid voor jezelf creëert. Dagen 2-5 van mijn Live a Better Life in 30 dagen-programma gaan over het stellen van doelen en het opstellen van uw actieplan.

Advertentie

Beheer verbreekt de verbinding tussen uw leven en doel

Afhankelijk van hoe je je leven hebt geleefd voordat je je doel ontdekte, kan je huidige levenspad op gespannen voet staan ​​met je echte doel. Misschien is uw doel om te pleiten voor dierenrechten, maar u werkt in een industrie die bijdraagt ​​aan dierenmishandeling. Misschien wil je het bewustzijn van mensen verhogen, maar werk je in een schoonheidsbedrijf dat het bewustzijn van vrouwen laag houdt, in niveaus van angst, verlangen en trots, zodat ze schoonheidsproducten blijven kopen..

In plaats van je bevrijd te voelen met je doel, voel je je misschien onsamenhangend. Ook al heb je je doel en passie gevonden, je bent nu gebonden aan je omstandigheden. Je voelt je gevangen en ellendig omdat je niet kunt doen waar je van houdt.

Hier kunnen sommige mensen zich abonneren op een overtuiging "Onwetendheid is gelukzaligheid". Ze blokkeren hun doel en denken dat ze het beter kunnen negeren. Voor hen is dit beter dan het alternatieve scenario waarin ze hun passie kennen, maar het niet kunnen realiseren.

Dit geloof is echter een misvatting. Merk op dat het kernwoord van onwetendheid "negeren" is. Door onwetendheid te kiezen, bent u dat negeren de echte jij. Je leeft in je angsten. Je nestelt jezelf in de valse veiligheid gecreëerd door je externe bezittingen. Na verloop van tijd leef je het leven van een timide muis in plaats van de gedurfde, onverschrokken leeuw te zijn die je bedoeld bent te zijn. Wanneer je voor onwetendheid kiest, jij leef een leven van ontkenning. Je kunt je gelukkig voelen als je de waarheid ontkent, maar dit is tijdelijk. De waarheid zal naar je blijven blazen als een grote storm die huilt tegen het zwakke fineer van ontkenning. In de toekomst zullen je leugens naar beneden komen. Is het niet beter om nu met de waarheid te leren omgaan dan dit later te moeten doen?

Gewoon omdat het moeilijk is om je doel te bereiken betekent niet dat het onmogelijk is. Enkele van de beste dingen in het leven komen van doorzettingsvermogen. Hoe groter de uitdaging, hoe groter de beloning. Als doelen altijd gemakkelijk te bereiken zijn, wat is dan het nut ervan??

Erken dat je huidige leven vandaag was in het verleden door jou gebouwd. Omdat je je voorheen niet bewust was van je doel, is er geen reden waarom je je doel nu op wonderbaarlijke wijze zou leven. Alle externe aspecten van je leven vandaag, van je werk tot vriendschappen tot relaties, zijn een product van je gedachten, acties en beslissingen uit het verleden. Ze vertegenwoordigen wie je was, niet wie je nu bent.

Maak jezelf los van hen. Net zoals je in het verleden alles om je heen hebt gecreëerd, kun je ze verwijderen en een nieuw leven creëren dat de nieuwe jij weerspiegelt. Misschien hebt u bijvoorbeeld een baan die niet overeenkomt met uw doel. Misschien trekken je huidige relaties je naar beneden. Werk aan het vinden van een nieuwe baan die bij je doel past. Werk aan het vinden van nieuwe relaties die u ondersteunen op uw nieuwe pad.

Advertentie

Niets in onze realiteit is permanent. Hoe diepgeworteld je huidige realiteit ook lijkt, het is een kwestie van tijd voordat het vervaagt en wordt vervangen door nieuwe creaties die de nieuwe jij vandaag vertegenwoordigen.

Overgang naar je levensdoel

Voor sommigen van jullie is er misschien een enorme kloof tussen waar je nu bent en je ideale visie. Misschien beschik je niet over de vaardigheden om je doelen te bereiken. Misschien kun je niet meteen de kost verdienen met je doel.

Dit is helemaal oké. Niemand heeft gezegd dat je vooruit moet springen en meteen bij je eindpunt moet zijn. Waar u ook bent, begin met het bouwen van de brug om uw huidige positie en uw gewenste eindpunt te koppelen. Identificeer overeenkomsten tussen de twee punten om de verplaatsing te vergemakkelijken. Bouw ministappen die je elke dag kunt doen. Doe wat je kunt, binnen je mogelijkheden, binnen je context, op de best mogelijke manier.

Omdat het leven niet gaat over het bereiken van dat eindpunt. Het leven gaat over het leven in overeenstemming met je doel elke dag, naar je beste kunnen.

Stel dat je doel is om mensenlevens aan te raken en te inspireren. Je passie ligt in muziek en je doel is om fulltime pianist te worden. U werkt momenteel echter als IT-programmeur. Hoewel deze twee banen op het eerste gezicht sterk kunnen verschillen, begin je met het identificeren van de hiaten tussen waar je nu bent en waar je wilt zijn. Misschien weet je niet hoe je piano moet spelen. Misschien is pianist geen praktische taak om de kost te verdienen. Terwijl je einddoel als een kasteel in de lucht lijkt, is het aan jou om de ladders naar het kasteel te bouwen zodat je het kunt bereiken. Verwacht niet dat je je IT-baan opgeeft en meteen een succesvolle pianist wordt, want dat is niet logisch.

Ontwikkel uw strategie en actieplan. Begin met pianolessen na kantooruren. Lees boeken van pianisten en muzikanten en hun ervaringen tijdens hun loopbaan. Luister naar muziek van je favoriete pianisten en muzikanten wanneer je de kans hebt.

Herinner jezelf aan je doel door relevante beelden prominent op je bureau en in je kamer te plaatsen. Word lid van muzikantengemeenschappen in uw omgeving. Zoek bronnen op over muziek en piano's. Maak je eigen composities en deel ze met mensen om je heen. Breng uw vaardigheden onder de aandacht door te spelen voor uw vrienden en op feestjes.

Als je goed genoeg bent, begin je te spelen (pro bono of anderszins) in lounges en bars. Zelfs op uw werkplek kunt u op andere manieren trouw aan uw doel leven. Vergeet niet dat het uw doel is om mensenlevens aan te raken en hen te inspireren. Je kunt dat doen door er voor hen te zijn, vriendelijk en zorgzaam te zijn - zonder muziek te gebruiken.

Advertentie

Het belangrijkste is om uw doel elke dag naar beste vermogen te leven, binnen uw beperkingen, omdat er geen betere manier is om het te doen.

In de toekomst zul je merken dat je de meeste oude structuren in je leven hebt afgeworpen. Mensen beginnen je als muzikant te associëren. Mensen beginnen je te betalen om op evenementen te spelen. Plotseling lijkt het een onbereikbaar doel om uiteindelijk fulltime pianist te worden. Tegen die tijd zou je genoeg babystappen hebben gezet zodat er nog maar één laatste stap nodig is om je doel te bereiken. 🙂

Hoe ik overging naar mijn echte doel

Toen ik in 2006 mijn levensdoel ontdekte om mensen te helpen, was ik net afgestudeerd en stond ik op het punt in een marketingbedrijf te gaan werken. Het was tegenstrijdig voor mij omdat mijn passie in menselijke ontwikkeling ligt, terwijl de industrie die ik betrad geworteld is in consumentisme. Consumentisme houdt voor mij een schadelijk fenomeen in de samenleving in stand. Ik voelde me onsamenhangend.

In plaats van drastische acties te ondernemen om mijn baan te veranderen, realiseerde ik me en realiseerde ik me dat ik door de baan beter in staat ben om mensen te helpen - simpelweg omdat het me in staat stelt om eerst te groeien, door de best-in-class werkwijzen in een multi te leren -nationale onderneming.

Dus nadat ik begon te werken, richtte ik al mijn inspanningen op groeien. Ik vroeg constant om meer projecten en verantwoordelijkheden van mijn managers, terwijl ik naar beste vermogen presteerde op het werk dat ik kreeg. Ik nam zowel formele als informele training zeer serieus in het bedrijf. Tegelijkertijd las ik in mijn vrije tijd over persoonlijke ontwikkeling om mezelf te verbeteren.

In lijn met het naleven van mijn doel om anderen te helpen groeien, waren het helpen van mensen met hun problemen en het opbouwen van mijn vaardigheden altijd mijn prioriteiten boven werktijden. Ik heb er altijd een punt van gemaakt om mijn teamgenoten te begrijpen als individuen en vrienden in plaats van collega's, waardoor ik zeer zinvolle relaties met hen kon opbouwen.

Na twee jaar leren en groeien, nam ik ontslag om mijn volgende stappen te plannen in overeenstemming met mijn doel. Ik besloot om deze blog te starten om andere mensen online te bereiken. Ik begon coachingrelaties met een paar vrienden te vormen om het beste uit hen te halen, terwijl ik een luisterend oor en advies bleef bieden aan mijn andere vrienden.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.