Begrijpen hoe een bril werkt

  • Alvin Long
  • 0
  • 3894
  • 389

Corrigerende lenzen bestaan ​​al enkele jaren. Omdat mensen er zo aan gewend zijn, wordt er niet zoveel over nagedacht als aan de nieuwere ontdekkingen. De enige keer dat je ze waarschijnlijk aandacht geeft, is wanneer je ogen wazig worden.

Als dat het geval is, zijn hier enkele dingen die u moet weten over hoe een bril werkt.

Verschillende lenzen voor verschillende problemen

Door de pupil komt licht de ogen binnen en wordt door de lens in het netvlies gefocust. Dit is hoe normale ogen werken. In sommige gevallen bereiken deze lichtgolven het netvlies echter niet correct en leidt dit tot verandering van het gezichtsvermogen.

Een van de meest voorkomende redenen hiervoor is de afwijking in de vorm van het oog.

Wanneer de vorm en lengte van de oogbollen worden veranderd, kan dit slechte interpretaties van de lichtgolven die door de pupil reizen veroorzaken. Om dit te verhelpen, worden corrigerende lenzen gebruikt om licht goed scherp te stellen, zodat het netvlies en de rest van de ogen ze correct kunnen interpreteren.

bijziendheid

Bijziendheid of bijziendheid wordt veroorzaakt door beelden die voor het netvlies in beeld komen. Hierdoor worden objecten die zich dicht bij de ogen bevinden, helder, terwijl objecten die uit de buurt van de ogen worden gehouden, wazig lijken.

Een bolle of positieve lens wordt vervaardigd volgens de exacte specificaties van de behoeften van de drager om het beeld in het netvlies scherp te stellen. Positieve lenzen buigen het licht van de boven- en onderkant van de lens naar beneden en duwen het brandpunt verder terug in het netvlies.

Verziendheid

Hyperopie, meestal aangeduid als verziendheid, gebeurt wanneer het hoornvlies van een persoon platter is dan de normale kromming. Hierdoor wordt het licht niet goed scherpgesteld. Mensen met hyperopie zien dingen beter als ze ver weg zijn. Elk object dat dicht bij hun ogen wordt gehouden, kan er wazig uitzien.

Een set concave brillen wordt gebruikt om het probleem te verhelpen. Ze helpen licht licht naar binnen te buigen zodat ze in het netvlies terechtkomen.

Astigmatisme

Astigmatisme wordt veroorzaakt door een ovaal gevormd hoornvlies dat lichtgolven vervormt. Het maakt alles wazig, ongeacht hoe ver of dichtbij een object uit de ogen wordt gehouden.

De voorwaarde vereist dat meerdere brandpunten worden gecorrigeerd. Typisch worden cilindrische lenzen voorgeschreven voor correctie.

Zie ook: Oogveiligheid op de werkplek: effectieve manieren om uw zicht te beschermen

Wat betekenen al die cijfers eigenlijk??

Framematen

Als je ooit op de binnenkant van je bril hebt gekeken, zie je een aantal cijfers. Die cijfers geven u een idee van de breedte van de brug van uw bril, de lengte van de armen, de hoogte van de lensopening en de totale breedte.

Deze cijfers helpen te bepalen welke frames het beste bij uw gezicht passen, zowel voor esthetiek als voor optimale zichtcorrectie.

Corrigerend recept

Een recept lezen is niet eenvoudig voor de gemiddelde persoon. Het zit vol stenografie dat niet echt logisch is, tenzij je echt goed geïnformeerd en getraind bent.

OD betekent bijvoorbeeld het rechteroog, terwijl OS verwijst naar het linkeroog. Naast codes moet je ook getallen begrijpen.

Het eerste nummer vertegenwoordigt de sferische basis. Een plus- of minteken vóór die getallen geeft aan of het positief of negatief is. Het tweede cijfer verwijst daarentegen naar de cilindersterkte. Het derde nummer komt overeen met de oriëntatie van de cilinderas. Als er een vierde nummer is, geeft dit aan dat u bifocale cellen nodig heeft.

Het is belangrijk om te kunnen begrijpen wat deze cijfers betekenen, evenals hun bestelling, vooral als u van plan bent uw bril online te bestellen.

Zie ook: Een gids voor het online kopen van een bril

Je hoeft optische fysica niet te begrijpen

Begrijpen hoe je bril werkt is geweldig, maar je hoeft geen doctoraat in optische fysica te hebben om dat te weten. Omdat ze er al lang zijn, kun je tonnen bronnen vinden die je hier meer over kunnen vertellen.

Om te beginnen, kunt u meer leren over hoe corrigerende lenzen werken vanuit deze infographic.

Voeg bij deze afbeelding de toeschrijving aan FramesDirect.com toe.
Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.