Waarom u uw portfolio met passies moet ontwikkelen en hoe u dit moet doen

  • Joseph Harvey
  • 0
  • 3272
  • 768

Je leven ten volle leven betekent je volledige potentieel bereiken. Maar hoe bereik je je volledige potentieel?

Een goede manier om je volledige potentieel te bereiken, geloof ik, is het bouwen van je portfolio van passies.

Iedereen heeft iets waar ze gepassioneerd over zijn. Ze realiseren het zich misschien niet vanwege de drukte van hun dagelijkse leven, maar ze hebben passies. Bovendien geloof ik dat iedereen dat heeft gedaan meerdere passies. Wat u moet doen is het ontwikkelen van uw portfolio van passies.

Laten we eens kijken naar de redenen waarom en hoe om het te doen.

Waarom u uw portfolio met passies moet ontwikkelen

Hier zijn enkele redenen waarom u uw portfolio met passies zou moeten ontwikkelen.

1. Je zult je volledige potentieel ontwikkelen.

Het trefwoord is hier is vol. Het is één ding om te ontwikkelen sommige van je potentieel; het is iets anders om je te ontwikkelen vol potentieel.

Als je je volledige potentieel wilt ontwikkelen, moet je aandacht besteden aan alle dingen waar je gepassioneerd over bent. Zie ze als zaden die kunnen groeien. Je moet alle zaden in je identificeren, niet slechts een of twee.

2. Je krijgt nieuwe ideeën.

Door een portfolio van passies te ontwikkelen, kun je dingen vanuit verschillende perspectieven bekijken. Hierdoor kunt u ideeën kruisbestuiven en bedenken vers ideeën. Je wordt creatiever.

3. Je krijgt meer kansen.

Het opbouwen van een portfolio van passies is alsof je meerdere deuren hebt waardoor kansen je leven kunnen binnenkomen. Als u slechts één of twee deuren heeft, krijgt u niet veel kansen. Maar als u meerdere deuren heeft, kunnen er meer kansen op uw pad komen.

4. U vermindert uw risico's.

Bij beleggen is diversificatie de sleutel tot het verminderen van uw risico's. Evenzo is het ontwikkelen van je portfolio met passies een goede manier om je vaardigheden en kansen te diversifiëren. Dan kunt u zich gemakkelijker aanpassen aan veranderende situaties.

5. Je zult plezier hebben!

Last but not least, het ontwikkelen van je portfolio met passies is erg leuk! Je doet tenslotte dingen waar je gepassioneerd over bent. U zult genieten van uw tijd.

Hoe uw portfolio van passies te ontwikkelen

Dus hoe ontwikkel je je portfolio met passies? Hier zijn een paar tips.

1. Identificeer uw passies.

Eerst moet je identificeren je passies. Het kan enige tijd duren, vooral voor je lang vergeten passies.

Om dit te doen, onthoud je ervaringen uit het verleden. Wat zijn de dingen waar je enthousiast van werd? Wat zijn de dingen waardoor je je levend voelde?

2. Zorg voor je passies.

Na het identificeren van je passies, zou je dat moeten doen koesteren hen. Onthoud: ze zijn als zaden. Je moet doen wat nodig is om ze te laten groeien.

U kunt bijvoorbeeld boeken lezen of educatieve video's bekijken die verband houden met uw passies. Je kunt ook experimenteren en nevenprojecten doen.

3. Besteed meer tijd aan de veelbelovende.

Je meerdere passies koesteren, betekent niet dat je ze evenveel aandacht moet geven. In plaats daarvan kunnen een of twee van hen meer van uw aandacht vereisen.

Wanneer u bijvoorbeeld een nevenbedrijf bouwt op basis van een van uw passies, moet u dit meer tijd en middelen geven. Op die manier zou je jezelf niet te dun verspreiden. Maar dan komt er misschien een moment voor je om over te schakelen naar een andere passie.

4. Geniet van de reis.

Vergeet niet dat u uw portfolio van aan het opbouwen bent passies. Maak er dus geen karwei van. Onthoud in plaats daarvan waarom je bent enthousiast over hen en veel plezier onderweg!

***

Dit zijn waarom u zou uw portefeuille van passies moeten ontwikkelen en hoe om het te doen. Nogmaals, ik geloof dat het te doen je zal helpen je volledige potentieel te bereiken.

Wat denk jij? Voel je vrij om ze te delen in de reacties!

Aanbevolen boekoverzicht

  • Bereik: Waarom generalisten triomferen in een gespecialiseerde wereld (korting)Niemand heeft nog op dit artikel gereageerd.

Tips om u te helpen uw leven te verbeteren en een uitstekende persoonlijkheid te worden.
Een populair online magazine met praktische tips en life hacks voor persoonlijke welvaart. Verhoog de productiviteit, stop uitstel en leef een beter leven.